Detta är en bild av mitt inre

måndag 20 september 2010

Fekalier i maten

Marsvinen reagerar på mina fotsteg. På kylskåpsdörren som öppnas. På prasslande påsar och skärandet av grönsaker. Allt detta tänker de kan innebära mat. De har helt rätt. Dessa ljud kan innebära mat. Det de däremot inte har lärt sig är att om de drar ned hö och grönsaker på burgolvet då kommer det bajs i deras mat. Äckligt. För de bajsar överallt. Oavsett om det är på maten eller ej.

Varför kan de inte lära sig en sådan sak? När de lärt sig så mycket annat.

Eller är det lika omöjligt för dem att lära sig något sådant som för mina barn att på eget initiativ städa sina rum eller som för maken att sluta hänga blöta handdukar överallt utom i badrummet?

Jo, sådant funderar jag över. I stället för att fundera över meningen med livet, varför 7,5 hp känns som så mycket att läsa just nu, vad jag kan göra för att minska miljöförstöringen m.m.

Jag tror att min hjärna håller på att krympa. Drastiskt.

5 kommentarer:

 1. Tror att din hjärna håller på att sortera just nu. Just blöta-handdukar-överallt-utom-i-badrummet är verkligen ett intressant ämne! I klass med, varför lägger tonåringarna tvätt i tvättkorgen just efter jag satt på maskinen och kollat om just det fanns något mer i den färgen som var på väg att tvättas.

  SvaraRadera
 2. Inte krymper din hjärna, men med tanke på handdukarna kanske dins mans hjärna har gjort det? ;-)
  PS. Du är välkommen när som helst! DS

  SvaraRadera
 3. Marsvin äter sitt eget bajs och det är helt normalt, tycker de. Själv tycker jag att det är äckligt och skulle inte göra så

  SvaraRadera
 4. Singelmamman, ja hjärnsortering låter bättre än hjärnkrympning.

  Venus, tack.

  Shamrock, haha, nu fick du mig att skratta och alltså leva lite längre. Fint.

  SvaraRadera
 5. Men du jag funderar också över sånt som oändlig marsvinsbajsproduktion, om jag ska orka åka till ikea trondheim eller ikea sundsvall, hur man kan äta bullar utan att få högt blodsocker och varför det blir dammigt efter 1 timme med hunden inomhus. Du är i gott sällskap.

  SvaraRadera