Detta är en bild av mitt inre

lördag 11 september 2010

Män och deras maskiner

Hösten brukar vara en kampens tid. Jag som är frusen vill att pelletspannan ska gå för fullt. Min varmblodiga man tycker att vi ska vänta med eldningen. Och så där brukar vi hålla på. Och jag tänker att sådant där borde man kolla upp. Innan man flyttar ihop. Om man har samma nufryserjagtemperatur. Fast det hade väl inte hjälpt. Jag hade flyttat ihop med mannen ändå...

Men nu minsann. Nu går jag här och SVETTAS. För det har nämligen inhandlats någon mackapärtermostat som ska anpassa inomhusvärmen efter utomhustemperaturen. Och den leker min man med nu. En ny liten maskin som ska testas och ställas in och testas igen. Och det är plötsligt väldigt varmt här inne.

Min totalt ickefeministiska reflektion är "män och deras maskiner". Aldrig har gräsmattan varit så klippt, häckarna så ansade, tavlorna så upphängda, brödet så bakat som när någon till detta lämplig maskin inhandlats. Funderar på att köpa en hightec kaffebryggare så kanske jag får frukost på sängen. Eller en superduper dammsugare så jag slipper hjälpa till med städningen.

Kruxet är att det brukar gå över. Fascinationen över den nya maskinen minskar allt efter hand. Tills det bara är en maskin. Bland alla de andra. En maskin som vem som helst kan hantera. Till och med jag.

4 kommentarer:

 1. Du har så rätt, men mannen här hemma är i princip bara intresserad av maskiner som kan användas med/i bilen. Så en ny högteknologisk dammsugare skulle inte få honom att höja på ögonbrynen, tyvärr. Det konstiga är att ibland får deras leksaker kosta hur mycket som helst också, till skillnad mot ett par skor...

  SvaraRadera
 2. Det ska låta mycket och ha många knappar och spakar, gärna med lite blänkhär och där.

  Med åren brukar det bli tvärtom har jag märkt av egen och bekantas erfarenheter, kvinnan vädrar och karln stänger till och lägger i några vedpinnar i pannan.

  SvaraRadera
 3. ...och sen ärver man fanskapet. Vare sej man vill eller ej.

  SvaraRadera
 4. Men tvättmaskinen är tydligen för invecklad, för den lär dom sej aldrig.

  SvaraRadera