Detta är en bild av mitt inre

fredag 13 januari 2012

Att ha barn

De flesta som har barn vet att man periodvis blir lite korkad av att vara förälder. Man kan bli korkad p.g.a sömnbrist, små barn sover ryckigt och älskar att störa mitt i natten, stora barn stör genom att inte komma hem som de ska och orsaka sömnlösoro.

Barn gillar ofta struntprogram på TV och älskar när familjen samlas kring TV4 program om attblikänd eller SVTprogram där det sjungs schlager. Förödande för en tänkande hjärna.

Periodvis har man också samtal med sina barn som gör en nästan hjärndöd. Som att svara på en fyraårings evinnerliga frågor eller att få sina ungar att förstå detta med ordningreda, regler, personlighygien, passatider och läggasigirätttid.

Men barn kan också innebära viss stimulans för hjärnan. Som när de frågar om polstjärnan är större än andra stjärnor och om råttor har smaklökar. Sådana frågor hade jag aldrig ställt till mig själv. Hade du?

8 kommentarer:

 1. Nej de där sista frågorna är ju inget jag går och tänker på titt som tätt. De där andra frågorna däremot ältas VARJE dag!!

  SvaraRadera
 2. Nä, vad kom du fram till? Lär oss andra okunniga mödrar!

  SvaraRadera
 3. Snälla, upplys oss.
  Smaklökar hos råttor har jag aldrig funderat över men nu blev jag nyfiken!
  Kanske måste googla ...

  SvaraRadera
 4. Neej du. Det där funderar jag inte på.
  Har fullt upp med att tänka på vilken unge som skulle ha gympakläder vilken dag och vad vi ska ha till middag. Lagom hjärngympa för mig.;)

  SvaraRadera
 5. :-))
  Fast jag tror, nu när jag tänker efter, att råttor har smaklökar, de gillar ju ost! Och jag gillar dig och dina tjejer ;-)

  SvaraRadera
 6. Du kan sno mina matrapporter rakt av, dom är gratis. Vart bor du ngnstans?

  SvaraRadera
 7. Man får lära sig mycket av sina barn och inte bara tvärtom. I varje fall blir man tvungen att ta reda på saker som man aldrig förr funderat över. Jag kan nästan allt om fotboll nu. Mitt barnbarn ringer mig och refererar matcher han sett på TV och förklarar spelarnas olika taktik. Om du visste vad jag kan! Kram

  SvaraRadera
 8. Som en liten uppmuntran måste jag berätta att man fortsätter att vara korkad hela livet. Små barn små bekymmer stora barn stora bekymmer. Med det följer att glädjen också blir större när dom växer upp och flyttar ut som mina tre. I går kom sonen spontant hit med en Ica kasse och lagade japansk mat. Känns lite som pay off för att jag svarade på frågan om polstjärnan
  Ha en fin kväll

  SvaraRadera